Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σύνορα τώρα: 6000 μετανάστες ετοιμάζονται να μπουν στην Ελλάδα - Ενισχύσεις φτάνουν στον Έβρο

Σύνορα τώρα: 6000 μετανάστες ετοιμάζονται να μπουν στην Ελλάδα - Ενισχύσεις φτάνουν στον Έβρο

Σύνορα τώρα: 6000 ετοιμάζονται μετανάστες θέλουν να μπουν στην Ελλάδα.

Ενισχύσεις από όλη την επικράτεια φτάνουν στις Καστανιές στον Έβρο, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν ασφαλή τα σύνορα από τα κύματα των μεταναστών από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Οι μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Παζάρ Κουλέ, στην τουρκική πλευρά των συνόρων και η δύναμη της συνοριοφυλακής στις Καστανιές δέχεται πιέσεις από χιλιάδες μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, αλλά και από την τουρκική πλευρά που φέρεται να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον της.

Δείτε την φωτογραφία:

0000


Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο η ένταση συνεχίζεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους μετανάστες να πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την ελληνική πλευρά.

«Υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχουν δακρυγόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που πιέζουν αυτές οι ροές να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τιτάνιος να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας σύμφωνα με το grtimes.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλών εθνικοτήτων, αλλά όχι Σύριοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν.


Επιφυλάχθηκε να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα στις Καστανιές, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes ο αριθμός αυτός έχει πλέον φτάσει τις 4.000, ενώ μέχρι χθες το βράδυ υπολογιζόταν ότι δεν ξεπερνούσαν τους 1.300.

Leave a Comment