Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Τάσος Ξιαρχό - 6 χρονών με πηρε ένα αγόρι της γειτονιάς σε ένα χωράφι για να μου δειξει κατι - Μου έκλεινε το στόμα να μην ακουστώ

Τάσος Ξιαρχό - 6 χρονών με πηρε ένα αγόρι της γειτονιάς σε ένα χωράφι για να μου δειξει κατι - Μου έκλεινε το στόμα να μην ακουστώ

Τάσος Ξιαρχό: «6 χρονών με βίασε ένα αγόρι της γειτονιάς, σε ένα χωράφι. Μου έκλεινε το στόμα να μην ακουστώ»

Τοδιαζύγιοείναι, κατά κανόνα, μιατραυματική εμπειρίαγια ένα

0000

παιδί, όμως στην περίπτωση τουΤάσου Ξιαρχό,πουήρθε όταν εκείνος ήτανέντεκα χρονών,του έδωσετου πολλήχαρά, γιατί σήμανε το τέλος μιας δύσκολης περιόδου των παιδικών χρόνων του.

Όπως είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, σε μια σοκαριστική εξομολόγηση: «Ομπαμπάςήταναλκοολικός, περάσαμε όλη η οικογένεια τα παιδικά μου χρόνια στοπρόγραμμα απεξάρτησηςναρκωτικών και ποτού. Μαθαίναμε όλοι μαζί, κι εγώ σαν παιδί, πώς να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους. Πολλήβία, όχι σε εμένα, στις γυναίκες. Η πρώτη μου ανάμνηση σαν παιδί, 3-4 ετών, ήταναίματα».

«Ο μπαμπάς ήταν αλκοολικός, περάσαμε όλη η οικογένεια τα παιδικά μου χρόνια στο πρόγραμμα απεξάρτησης ναρκωτικών και ποτού. Πολλή βία, όχι σε εμένα, στις γυναίκες. Η πρώτη μου ανάμνηση σαν παιδί, 3-4 ετών, ήταν αίματα».

Ο χορευτής πρόσθεσε στο «The 2Night Show»: «Με τον πατέρα μου είμαστε πολύ καλά τώρα. Μου αρέσει ναμετανοούν, να κατανοούν ταλάθητους οι άνθρωποι. Ο παππούς μου ήταν πολύ πλούσιος άνθρωπος. Είχε κάνει τηνπρώτη μηχανή κανταϊφιούστον κόσμο και έτσι

άφησε ταπαιδιάτου σενταντάδεςκαι ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να πουλήσει μηχανές. Οπότε τοτίμημαπληρώθηκε. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και ευτυχώς ζώντας εγώ αυτά τα λάθη, ίσως γίνωκαλύτερος άνθρωπος».

«Ο παππούς μου ήταν πολύ πλούσιος άνθρωπος. Είχε κάνει την πρώτη μηχανή κανταϊφιού στον κόσμο και έτσι άφησε τα παιδιά του σε νταντάδες και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να πουλήσει μηχανές»

Δεν ήταν όμως μόνο το οικογενειακό περιβάλλον του τραυματικό, αλλά και μιαεμπειρίαπου έζησε σταέξι χρόνιατου: «Περνώντας από ένα χωράφι, στην παλιά μου γειτονιά, μου ήρθε μια σφαλιάρα. Θυμήθηκα μια σκηνή, που μετά έγιναν τρεις σκηνές, με ένα νεαρόαγόρικοντά στην εφηβεία. Μεβίασε, ξεκάθαρα. Ήταν της γειτονιάς. Πριν λίγες μέρες, που έγιναν όλα αυτά που έγιναν στην τηλεόραση, θυμήθηκα και

άλλα πράγματα, όπως το να μουκλείνειτοστόμαγια να μην ακουστώ».

«Περνώντας από ένα χωράφι, στην παλιά μου γειτονιά, μου ήρθε μια σφαλιάρα. Θυμήθηκα μια σκηνή, που μετά έγιναν τρεις σκηνές, με ένα νεαρό αγόρι κοντά στην εφηβεία. Με βίασε, ξεκάθαρα»

Οι γονείς του δεν είχαν καταφέρει να τονπροστατεύσουν, με κανέναν τρόπο. «Μου έλεγαν μόνο, για πλάκα, “θα σε πάρει ογύφτος”. Ποτέ δεν βοήθησαν να με σώσουν από κάτι άλλο. Η μητέρα μου είχε την ανάγκη τηςεπιβίωσης, να μη φάει ξύλο, και ο πατέρας μου ήτανεθισμένοςμε το ποτό. Δεν καταλάβαινα τι ήταν. Ένα παιδί έξι χρόνων που νιώθει για πρώτη φορά ένασυναίσθημα επαφήςμπορεί να νομίσει ότι είναι κάτι πουπρέπεινα συμβεί. Θυμάμαι για πολλά χρόνια όταν κοιμόμουν με φίλους και συγγενείς ήθελα νακουρνιάζωκοντά τους. Είναι αυτό το παράξενο που λες, τελικά, γεννήθηκα έτσι; Έγινα έτσι;».

Οι γονείς του ποτέ δεν τον ρώτησαν αν είναι «καλά», αλλά παρατηρεί μια έλλειψη επικοινωνίας ακόμα και σήμερα, ανάμεσα σε πολλούς μαθητές του και την οικογένειά τους. «Έχω μαθητές πουκρύβονταιγια να έρθουν να κάνουν χορό. Έχω μαθητές πουέκλεβαναπό το πορτοφόλι των γονιών τους για να κάνουν μάθημα, τους βάζω δωρεάν. Τι να πεις στο γονιό σου; Είμαιγκέι; Είμαιλεσβία; Δεν το λένε».

«Δεν καταλάβαινα τι ήταν. Ένα παιδί έξι χρόνων που νιώθει για πρώτη φορά ένα συναίσθημα επαφής μπορεί να νομίσει ότι είναι κάτι που πρέπει να συμβεί»

Στις νεότερες γενιές, όπως πιστεύει, τα

πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι ελευθερίες φέρνουν και αυθαιρεσίες. «Από τοGay Prideδεν μου αρέσει να με χαρακτηρίζουν εμένα ωςdrag queen, ως άνθρωπο που θα βάλει ροζ περούκα και όλη μέραglitterκαι θα περπατάει μετακούνιαστο δρόμο. Δεν είμαι αυτό. Το Gay Pride δεν με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο ούτε πάρα πολύ κόσμο με τον οποίο μιλάω. Οιγκέιδεν είναι αυτό, ούτε οιστρέιτείναι, όμως».

Συνεχίζοντας για την τραυματική εμπειρία τουβιασμούκαι με αφορμή τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, σχολίασε πως «βιασμός είναι πάρα πολλά πράγματα, όπως και το να φυτέψεις ένα μικρόσπόροσε έναν εγκέφαλο. Ο οποίος κουβαλάει ένα πολύ μεγάλο δέντρο με πολλές “ατασθαλίες” καιαπωθημέναανθρώπων και δεκαετιών».

«Από το Gay Pride δεν μου αρέσει να με χαρακτηρίζουν εμένα ως drag queen, ως άνθρωπο που θα βάλει ροζ περούκα και όλη μέρα glitter και θα περπατάει με τακούνια στο δρόμο»

Κατόπιν αφηγήθηκε ένα περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου δέκα χρόνια και το οποίο τον σημάδεψε: «Όταν σε δείχνουν με τοδάχτυλοκαι ρωτάνεπόσο κάνεις, είναι πάρα πολύ άσχημο. Πήγα σε ένα μέρος με έναν άνθρωπο που μπορεί να γνωρίζετε, γελούσε και ένιωθα σοκαρισμένος με αυτό που έβλεπα, δεν θέλω να πω τι έβλεπα, και ένας κύριος πολύ μεγάλος σε ηλικία ρώτησε τον μπάρμαν, αυτός πόσο κάνει; Γιατί το μαγαζί μάλλον πουλάει “πράγματα”. ΣτηνΠατησίωνείναι. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ, γιατί εκεί μέσα ήμουν από τουςλίγους ενήλικες».

«Πήγα σε ένα μέρος με έναν άνθρωπο που μπορεί να γνωρίζετε, γελούσε και ένιωθα σοκαρισμένος με αυτό που έβλεπα, δεν θέλω να πω τι έβλεπα, και ένας κύριος πολύ μεγάλος σε ηλικία ρώτησε τον μπάρμαν, αυτός πόσο κάνει;»

Πώς βρέθηκε όμως εκεί ο ίδιος; «Με καλέσανε, πάμε μια βόλτα. Και όταν ένας άνθρωπος είναι στα μάτια σουαξιόλογοςκαι τον σέβεσαι έχει και ένανμαγνητισμό. Δεν θυμάμαι τι έγινε μετά, σοκαρίστηκα, φοβήθηκα. Τα υπόλοιπα νεαρά αγόρια εκεί με είδαν σαν απειλή επειδή ήμουν ο μοναδικός “λευκός” άνθρωπος εκεί μέσα. Οι πελάτες ήταν άντρες Έλληνεςμεγάλης ηλικίας,αηδιαστικοί. Πολύ “βρόμικο” μέρος, πολύ “βρόμικοι” άνθρωποι και όταν πεθάνουν θα αφήσουνβρόμαπίσω τους, γιατί έχουνστιγματίσειπολύ κόσμο».

Δείτε τη συνέντευξη του Τάσου Ξιαρχό:

Leave a Comment