Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Θρήνος: Αυτός είναι ο Εύζωνας που «έσβησε» ξαφνικά στα 24 χρόνια του υπηρετώντας την πατρίδα

Θρήνος: Αυτός είναι ο Εύζωνας που «έσβησε» ξαφνικά στα 24 χρόνια του υπηρετώντας την πατρίδα

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς είναι ο εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς που ξεψύχησε ξαφνικά σήμερα το πρωί. Έχασε τις αισθήσεις του λίγο έπειτα από τη δεύτερη σκοπιά – Στο 401 διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Θρήνος στην Πάτρα για τον ξαφνικό θάνατο του νεαρού μπασκετμπολίστα. Πως έμαθε το τραγικό νέο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο24χρονος εύζωναςβύθισε στο πένθος την Προεδρική Φρουρά, την πόλη καταγωγής του, την Πάτρα και όλη την Ελλάδα με τονξαφνικό θάνατό του, ο οποίος αποδίδεται, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, σεπαθολογικά αίτια. ΟΣπύρος Θωμάς, ο 24χρονοςμπασκετμπολίσταςαπό την Πάτρα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή λίγο αφού είχε τελειώσει τηδεύτερησκοπιάτου στονΆγνωστο Στρατιώτη.

Η σκοπιά τελείωσε και ο Σπύρος Θωμάςεπέστρεψε στο θάλαμό του. Δεν ανέφερε ενοχλήσεις. Ήταν η δεύτερη σκοπιά που έκανε την Πέμπτη. Με βάση τις σχετικές πληροφορίες, έκανε τηνπρώτηαπό τις13:00ως τις14:00και τηδεύτερηαπό τις19:00έως τις20:00. Μόλις τελείωσε η δεύτερη σκοπιά και γύρισε στο θάλαμό του,έπεσε να κοιμηθεί.

Οισυνάδελφοίτουεπιχείρησαννα τονξυπνήσουνμερικές ώρες αργότερα ώστε να παρουσιαστεί στοβραδινό προσκλητήριο. Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάςσηκώθηκε, στάθηκε στα πόδια του αλλά στη συνέχειακατέρρευσε. Μεταφέρθηκεεσπευσμέναστο401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου δυστυχώςδιαπιστώθηκε οθάνατός του.

Την στιγμή του τραγικού συμβάντος, οΠρόεδρος της Δημοκρατίας,Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο γραφείο του.Ενημερώθηκε αμέσωςκαι είχεδιαρκή επαφήμε τους αρμόδιους, από τους οποίουςενημερωνότανσυνεχώς. Όταν του μεταφέρθηκε το τραγικό νέο, ο ΠτΔεπικοινώνησετηλεφωνικάμε τονπατέρα του 24χρονου εύζωναπροκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Ο άτυχος νέος μοιραζόταν συχνά στιγμές από τη ζωή του ως εύζωνας στη σελίδα του στο Facebook. Έμελλε μια από τις τελευταίες δημοσιεύσεις του ήταν η αλλαγή της φωτογραφίας προφίλ, όπου έβαλε μια από τη διάρκεια σκοπιάς στον Άγνωστο.

Θρήνος στην Πάτρα

Ο Σπύρος Θωμάς ήταν από την Πάτρα και έπαιζε μπάσκετ. Θεωρούσαν σπουδαίο ταλέντο, που είχε ξεκινήσει από την ακαδημία της Παναχαϊκής. Στη συνέχεια, φόρεσε τη φανέλα του Προμηθέα και άλλων ομάδων της ΕΣΚΑ-Η.

Ο Προμηθέας Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση για τον ξαφνικό θάνατο του Σπύρου Θωμά.

«Σοκαρισμένη η οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά. Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε. Καλό ταξίδι Σπύρο», σημειώνει η επίμαχη ανακοίνωση.

Leave a Comment