Ψυχαγωγία Ενημέρωση

To ΝΒΑ ανεβάζει στα ύψη το salary cap το 2021 –Το αστρονομικό ποσό που θα πάρει ο Αντετοκούνμπο

To ΝΒΑ ανεβάζει στα ύψη το salary cap το 2021 –Το αστρονομικό ποσό που θα πάρει ο Αντετοκούνμπο

Μεγάλη αύξηση στο salary cap, τον «χώρο» με τα ποσά που μπορούν να ξοδέψουν οι ομάδες στο NBA ανά σεζόν, αναμένεται να κάνει η λίγκα, κάτι που μπορεί να φέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, το καλοκαίρι του 2021, η Λίγκα αναμένεται να ανεβάσει το salary cap στα 125 εκατομμύρια δολάρια, από τα 109 εκ. δολάρια που είναι την σεζόν που έρχεται. Στη σεζόν 2020-21 μάλιστα, θα ανέβει στα 116 εκ. δολάρια, και θα φτάσει μετά τα 125 εκ. δολάρια (με τους φόρους θα φτάσει τα 151 εκ. δολάρια), την σεζόν που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει.

Ποσό ρεκόρ για τον Αντετοκούνμπο

Βέβαια ο Greek Freak, που ψηφίστηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας στο NBA, έχει δηλώσει πως δεν θέλει να φύγει από τους Μιλγουόκι Μπακς, όπου αν αποφασίσει να ανανεώσει, μπορεί να πάρει το max συμβόλαιο που δικαιούται, πράγμα που σημαίνει πως θα μπει στον «κουμπαρά» του, ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 100 εκατομμύρια που έχει υπογράψει στο τελευταίο 4ετες συμβόλαιο. Και τότε δικαιούνταν μεγαλύτερο ποσό, αλλά δέχτηκε να πάρει λιγότερα, ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας και δεν αποκλείεται να πράξει το ίδιο και πάλι.

Αν όλα πάνε καλά με τους Μπακς, τότε του χρόνου ο Γιάννης θα συζητήσει μαζί τους για το νέο του συμβόλαιο, το οποίο αναμένεται να είναι πενταετές και θα φτάσει το ποσό των 247 εκ. ευρώ, ποσό που θα μπορεί να του προσφέρει οποιαδήποτε ομάδα καταφέρει και τον πείσει να αλλάξει «στρατόπεδο», για να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ο Ελληνας σταρ αναμένεται να πάρει ανά έτος: 42.6 την πρώτη χρονιά, 46 τη δεύτερη, 49.5 την τρίτη, 52.9 την τέταρτη και 56.3 εκατομμύρια την πέμπτη χρονιά.

Να τονίσουμε ότι την ίδια σεζόν εκτός του Αντετοκούνμπο, τα άλλα μεγάλα ονόματα που θα είναι ελεύθερα για διαπραγμάτευση, θα είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Καουάι Λέοναρντ και ο Πολ Τζορτζ, μεταξύ άλλων.

Leave a Comment