Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Το πρωτο θύμα στην Ελλάδα: Ποιος ήταν ο 66χρονος από την Πάτρα που έφυγε από τη Ζωή

Το πρωτο θύμα στην Ελλάδα: Ποιος ήταν ο 66χρονος από την Πάτρα που έφυγε από τη Ζωή

Ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα, καθώς ο 66χρονος που νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο του Ρίου από τις 2 Μαρτίου, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πριν από δύο ημέρες, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου είχε ανακοινώσει ότι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου είχε επιβαρυνθεί σημαντικά και χαρακτηριζόταν κρίσιμη η κατάστασή του.

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ

Ο 66χρονος εκπαιδευτικός είχε διαγνωστεί θετικός μετά από

ταξίδι στο Ισραήλ – ένα ταξίδι που είχε ως αποτέλεσμα έναν πληθυσμό 56 ατόμων θετικών στον

0000

κορονοϊό και την πρώτη μεγάλη δέσμη μέτρων στη Δυτική Ελλάδα.

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια

Σύμφωνα με το υπ. Υγείας «ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Αχαρτογράφητα το 10% των κρουσμάτων

Την ίδια ώρα με σταθερό ρυθμό συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται στη χώρα μας τα κρούσματα του κορονοϊού με τη νόσο Covid-19. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν να σπάσει το «φράγμα» των 100 κρουσμάτων, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει σήμερα και με εκκωφαντικό τρόπο. Περίπου το 10% των κρουσμάτων είναι «αχαρτογράφητα», δεν είναι δηλαδή γνωστή η πηγή μετάδοσης του κορονοϊού στους ασθενείς, γεγονός που κατά τους ειδικούς μαρτυρά αυξημένη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Σε κρίσιμη κατάσταση ακόμη δύο ασθενείς

Περίπου οι μισοί από τους 98 πλέον ασθενείς που είχαν καταγραφεί μέχρι και την Τετάρτη νοσηλεύονται. Εκτός από δυο ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται κρίσιμη, στην πλειονότητά τους οι 40 ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν ήπια συμπτώματα και σε κάποιες λιγότερες περιπτώσεις εμφανίζουν πνευμονία. Οι υπόλοιποι 59 βρίσκονται σε απομόνωση στην οικία τους.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονταν 17 ασθενείς, στις κλινικές Οφθαλμολογική και ΩΡΛ που έχουν μετατραπεί σε κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, καθώς και στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Στην τελευταία νοσηλευόταν διασωληνωμένος και ένας 64χρονος από το γκρουπ των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους.

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Ασθενής στο ΑΧΕΠΑ χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό ή επαφή με άλλον ασθενή

Διασωληνωμένος βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και ένας 53χρονος, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, κι ενώ η διάγνωση του εξελίχθηκε σε ένα μαραθώνιο επισκέψεων σε διάφορες μονάδες υγείας στη Δυτική Μακεδονία και μέχρι να διακομιστεί στο ΑΧΕΠΑ. Αυτός ο ασθενής αποτελεί ένα χαρακτηριστικό περιστατικό κρούσματος που δεν υπάρχει ταξιδιωτικό ιστορικό ούτε καμία προφανής σχέση με πρόσωπα που έχουν ταξιδέψει σε ενδημικές περιοχές ή έχουν νοσήσει.

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Ετοιμάζονται για εξιτήριο το πρώτο κρούσμα και ο γιος της

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται συνολικά 7 ασθενείς, μεταξύ των οποίων η λέγομενη ασθενής-μηδέν, δηλαδή η πρώτη ασθενής που είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό στη χώρα μας, κι αποτελούσε το εισαγόμενο κρούσμα από Ιταλία. Μαζί της νοσηλεύεται και το παιδί της το οποίο είχε βρεθεί θετικό στον ιό. Πλέον έχουν συμπληρωθεί οι 14 ημέρες νοσηλείας τους και οι ειδικοί αξιολογούν τα ευρήματα από τις εργαστηριακές τους εξετάσεις και την κλινική τους εικόνα προκειμένου να αποφασίσουν για το επόμενο βήμα τους, το εξιτήριο – καθώς η παρακολούθησή τους με δεδομένο τον άγνωστο εν πολλοίς χαρακτήρα του ιού θα συνεχιστεί και μετά τη νοσηλεία.

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Σε απομόνωση τα σπίτια γιατρών και νοσηλευτών

Άλλοι 14 ασθενείς νοσηλεύονται στην Αττική, 9 στο Σωτηρία και 5 στο Αττικόν, τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό. Στο Σωτηρία νοσηλεύεται και ένα ακόμη αχαρτογράφητο περιστατικό με «πρωταγωνιστή» έναν 77χρονο, ο οποίος διαγνώστηκε πολλές ώρες μετά την εισαγωγή του θετικός με κορονοϊό, κι αφότου είχε έρθει σε επαφές με επαγγελματίες υγείας.

Χθες, όταν το αποτέλεσμα βγήκε θετικό για το νέο κορονοϊό, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του. Το αποτέλεσμα ήταν να τεθούν σε «απομόνωση» στα σπίτια τους δύο ειδικευόμενοι γιατροί των ΤΕΠ, δύο ειδικευόμενοι Παθολόγοι της κλινικής όπου και νοσηλεύτηκε, μία νοσηλεύτρια και το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Τουλάχιστον 100 επαγγελματίες υγείας σε καραντίνα

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι συνολικά τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι των νοσοκομείων ανά τη χώρα έχουν τεθεί σε καραντίνα. Επιπλέον και, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συνεπώς διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για επιπλοκές. Η απομόνωση των επαγγελματιών Υγείας σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες μέσα στο σύστημα υγείας δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση αλλά και κενά στις παρεχόμενες παροχές υγείας.

Πρώτος νεκρός από κορονοϊό: Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης

Ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, που διέμενε μόνιμα στην Αμαλιάδα.

Το προηγούμενο διάστημα ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ, στο πλαίσιο επίσκεψης γκρουπ στους Αγίους Τόπους και ήταν το 9ο κατά σειρά κρούσμα του ιού στην Ελλάδα.

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα.

Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία. Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά».

Leave a Comment