Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Το σημείο που συναντιούνται Ατλαντικός και Ειρηνικός ωκεανός σε ένα σπάνιο βίντεο

Το σημείο που συναντιούνται Ατλαντικός και Ειρηνικός ωκεανός σε ένα σπάνιο βίντεο

Ωκεανοί, εκεί που συναντιούνται ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός σε ένα απίθανο βίντεο. Εκεί που λαμβάνει χώρα ένα περίεργο φυσικό φαινόμενο όταν δύο σώματα νερού συγχωνεύονται σχηματίζοντας μια γραμμή από αφρούς.

0000

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για την εν λόγω συγχώνευση. Πολλοί αποκαλούν «το σημείο όπου ενώνονται δύο ωκεανοί» -ο Ειρηνικός και ο Ατλαντικός– ενώ χαρακτηρίζεται από πολύ έντονα θαλάσσια ρεύματα.

Η επικρατέστερη άποψη είναι πως πρόκειται για υποχώρηση που έρχεται ως συνέπεια της τήξης των παγετώνων που αποτελούνται από γλυκό νερό, που αναμειγνύεται με το νερό του ωκεανού που έχει υψηλότερο ποσοστό άλατος, με αποτέλεσμα τα δύο σώματα νερού να έχουν διαφορετική πυκνότητα και ως εκ τούτου να καθίσταται πιο δύσκολη η ανάμειξή τους.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως οι δύο ωκεανοί ενώνονται. Τα σύνορά τους όμως δεν είναι ποτέ

στατικά. Μπορούν και να εξαφανιστούν τελείως ανάλογα με τα ρεύματα νερού και την κατεύθυνση του ανέμου.

Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή όταν βλέπεις δύο στρώματα νερού σε διαφορετικό χρωματισμό να προσεγγίζουν το ένα το άλλο και να μοιάζουν ότι δεν αναμειγνύονται.

Ο Ατλαντικός Ωκεανός και ο Ειρηνικός συναντώνται στο ακρωτήριο Χορν, το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής, που βρίσκεται στη Γη του Πυρός, στη Χιλή.

Είναι η συνάντηση του Ατλαντικού με τον Ειρηνικό Ωκεανό που φαίνεται σε αυτό το απίθανο βίντεο.

Leave a Comment