Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Τραγωδία στο Ίλιον: Το τελευταίο αντίο στο 2,5χρονο αγοράκι που πέθανε από ασφυξία

Τραγωδία στο Ίλιον: Το τελευταίο αντίο στο 2,5χρονο αγοράκι που πέθανε από ασφυξία

Τίτλοι τέλους πέφτουν σήμερα στην τραγωδία στο Ίλιον καθώς αυτή την ώρα κηδεύεται τον μόλις 2,5 ετών αγοράκι που πέθανε από ασφυξία μέσα στο σπίτι του.

Πρόσωπα βουβά με μάτια δακρυσμένα και δύο γονείς που καλούνται να διαχειριστούν την απώλεια του ανηλίκου παιδιού τους. Αυτή είναι η εικόνα στο νεκροταφείο του Αγίου Βασίλειου, στο Περιστέρι.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος και κανεις δεν μπορεί να πιστέψει τον μαρτυρικό θάνατο του ανηλίκου παιδιού που εγκλωβίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού και δεν κατάφερε ποτέ να βγει παρά τις απελπιδες προσπάθειές του. Τουλάχιστον εκεί αποδίδονται οι εκδορές και οι εκχυμώσεις στο μέτωπο του.

IMG_4474

IMG_4475

Δειτε τι στεφανια εστειλαν οι γονεις του

0000

IMG_4477

IMG_4478


Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή. Τότε που το ανήλικο παιδί ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο στο κρεβάτι κι αγνοώντας όμως τον κίνδυνο ξεκίνησε να παίζει.

«Σηκώθηκε η μαμά του στις 5 τα ξημερώματα για να φτιάξει γάλα, δεν τον είδε δίπλα της. Στη συνέχεια άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν το έβρισκε. Μετάβλέπει το κρεβάτι που έχει τον αποθηκευτικό χώρο κλειστό. Έρχεται αγχωμένη και με ξυπνάει. Και πάμε μαζί και ανοίγουμε τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού γιατί, όπως σας είπα προηγουμένως, θέλει αντρική δύναμη αυτό για να ανοίξει. Και τότε βλέπουμε και οι δυο το παιδί νεκρό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του άτυχου παιδιού.

«Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής. Το είχα γυρίσει μήπως είχε πνιγεί γιατί εγώ τα σαλάκια του τα άκουγα» προσθεσε ο τραγικός πατέρας Βασίλης Εξαρχόπουλος.

«Έκανα την καρδούλα του να την ακούσω, δεν την άκουσα. Έβαλα ρούχα, το πήρα το παιδί, το πρώτο που είχα στο μυαλο μου ήταν η κλινική εδώ κοντά, γιατί το παιδί ή είχε πεθάνει ή πέθαινε» συμπλήρωσε.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

«Η αιτία θανάτου είναι ασφυξία αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς που διενήργησε τη νεκροψία–νεκροτομή.

«Κάποια χτυπήματα στο μέτωπο φαίνεται ότι έχουν γίνει πριν από τον θάνατο. Είναι πιθανόν να έγιναν στην προσπάθειά του να βγει από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Σίγουρα θα προσπάθησε να βγει, αυτό είναι φυσική αντίδραση του ανθρώπου ανεξάρτητα από την ηλικία. Είναι αυτόματη διαδικασία» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα και ερωτηθείς αν το άτυχο παιδί μπορούσε να φωνάξει στην προσπάθειά του να βγει, ο Νίκος Καλογριάς δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha: «Είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα. Μπορούσε να μιλήσει. Δεν μπορώ να έχω άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά η προανάκριση θα δείξει».

Να σημειωθεί ότι σε βάρος των δυο γονέων έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Leave a Comment