Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Εκδρομές σε παραδοσιακά χωριά για χαλάρωση αλλά και extreme sports [εικόνες]

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Εκδρομές σε παραδοσιακά χωριά για χαλάρωση αλλά και extreme sports [εικόνες]

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ιδανική ευκαιρία να αφήσετε την πόλη, να πάρετε αυτοκίνητα, λεωφορεία, τρένα και να βρεθείτε σε όμορφες γωνιές της χώρας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν πώς και πώς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου για να ξεφύγουν από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις και να απολαύσουν χρόνο με την οικογένειά και τους φίλους τους.

Τώρα, μάλιστα, που ο καιρός είναι καλός, οι προορισμοί είναι ακόμη περισσότεροι καθώς δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε βουνά και ορεινά χωριά.

Ιδέες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Κλασικό, αγαπημένο Καρπενήσι

Εάν αναζητάτε συγκινήσεις και είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τη φύση, τότε το Καρπενήσι βρίσκεται πρώτο στη λίστα. Πυκνά δάση, φουσκωμένα ποτάμια και φαράγγια, φύση μοναδικής ομορφιάς που οργιάζει. Αυτό το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου μπορείτε να δοκιμάσετε ράφτινγκ στον Ταυρωπό και κανό καγιάκ στην Λίμνη Κρεμαστών. Εάν, πάλι, δεν σας έλκουν τα extreme sport μπορείτε να απολαύσετε βόλτα με το άλογο δίπλα σε ποτάμια.

Συννεφιασμένο Καρπενήσι

Συννεφιασμένο Καρπενήσι

Στην Πάργα, σαν καρτ-ποστάλ

Αμφιθεατρικά χτισμένη, πανέμορφη και πολύχρωμη η Πάργα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, κάντε βόλτα στην παλιά πόλη, περπατώντας στα λιθόστρωτα καλντερίμια της πόλης που μοιάζει με καρτ ποστάλ. Από το κάστρο μπορείτε να απολαύσετε τη θέα με το βλέμμα να χάνετε στα γεμάτο χρώμα αρχοντικά και στα νερά της θάλασσας. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όταν τα χρώματα είναι πορτοκαλιά και μαβιά περπατήστε στην προκυμαία με τα τουριστικά καταστήματα και τα εστιατόρια.

Πάργα

Η πολύχρωμη Πάργα

Κορώνη: Η πόλη που θυμίζει νησί

Η Κορώνη στέκει επιβλητική στο νότιο άκρο του Μεσσηνιακού Κόλπου. Η πόλη που θυμίζει νησί σκεπάζεται από τη σκιά του κάστρου, στο οποίο σώζονται τάφοι, δεξαμενές και εκκλησίες. Κατηφορίζοντας για να επιστρέψετε στην πόλη, στο πλακόστρωτο μιας εκκλησιάς, μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα της θάλασσας. Η βόλτα σας καταλήγει δίπλα στη θάλασσα και στον παραλιακό δρόμο, όπου θυμίζει νησί. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας δίπλα στη θάλασσα.

Κορώνη

Επιβλητική Κορώνη

Πινακάτες: Παραδοσιακό αλλά άγνωστο χωριό στο Πήλιο

Ο δρόμος του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου οδηγεί στο Πήλιο. Αυτή τη φορά, όχι σε κάποιο από τα γνωστά χωριά, αλλά στις Πινακάτες. Το παραδοσιακό χωριό φωλιάζει γεμάτο αρχοντιά μέσα στη φύση, στο βουνό των Κενταύρων. Αυτό που κάνει τις Πινακάτες να ξεχωρίζουν σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ταξιδιωτικούς προορισμούς είναι η ησυχία και η γαλήνη που προσφέρουν. Η απαράμιλλη γοητεία θα σας αιχμαλωτίσει

Πινακα

Πινακάτες

Διαχρονική Λίμνη Πλαστήρα

Ενας από τους πιο κλασσικούς προορισμούς για μίνι απόδραση είναι η Λίμνη Πλαστήρα. Η διαχρονικότητά της δεν είναι διόλου τυχαία μιας και κάθε εποχή είναι μαγευτική. Οι βουνοπλαγιές με τα δέντρα καθρεπτίζονται στα νερά, κάνοντας το τοπίο ειδυλλιακό, σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο πίνακα ζωγραφικής.

Μπορείτε να απολαύσετε βόλτες με ποδήλατο στη λίμνη αλλά και περιπάτους μέσα στο δάσος στην Καστανιά. Εάν θέλετε να δείτε τη λίμνη Πλαστήρα από ψηλά και είστε από τους τολμηρούς, μην πείτε όχι στο παραπέντε και αιωροπτερισμό.

Λίμνη Πλαστήρα / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Καλαρρύτες, Συρρακό, Πράμαντα: Μαγεία στα Τζουμέρκα

Στις δυτικές πλαγιές της Πίνδου, στα Τζουμέρκα, βρίσκεται το ορεινό χωριό Καλαρρύτες, χτισμένο στην άκρη μιας χαράδρας. Η ηπειρώτικη γη συγκινεί καθώς η περιοχή πνίγεται στο πράσινο με τα έλατα, τις βελανιδιές και τα πλατάνια να σκεπάζουν τα πέτρινα σπίτια. Χωριά σαν τους Καλαρρύτες, που αποθεώθηκαν από το CNN, και τα γειτονικά Συρράκο και Πράμαντα, δεν τα έχετε ξαναδεί. Τρεχούμενα νερά τρέχουν, γιοφύρια και νερόμυλοι συνθέτουν ένα σκηνικό που η λέξη ομορφιά δεν περιγράφει αυτό που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας.

Το χωριό Καλαρρύτες

Το χωριό Καλαρρύτες

Φωτογραφίες: Shutterstock

Leave a Comment