Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Χρυσοχοιδης - Ήμασταν προετοιμασμένοι με σχεδιο - Ρίχνει ευθηνες στην κλιματικη αλλαγη

Χρυσοχοιδης - Ήμασταν προετοιμασμένοι με σχεδιο - Ρίχνει ευθηνες στην κλιματικη αλλαγη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών, το απόγευμα της Τρίτης, έκανε λόγο για άμεση κινητοποίηση και επέμβαση.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης «θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε

0000

μέρα λειτουργούν υποδειγματικά. Υποδειγματικές οι εκκενώσεις κατοικιών που γίνονται συντονισμένα, οι υπηρεσίες είναι παρούσες κάθε στιγμή για να προστατεύσουν τους πολίτες».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους

καύσωνες των τελευταίων 40 ετών».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, 40 μέτωπα είναι ανοικτά, με σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης σε δασική έκταση.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι “η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν ήδη σε διασπορά δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, καθώς επίσης και 7 αεροσκάφη”, ενώ έχουν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων.

Τέλος, αναφέρθηκε στα τρία κύρια μέτωπα, στη

Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδώνες και χαρακτήρισε την πυρκαγιά που εξελίσσεται επικίνδυνη και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Καταγγελίες αντιδημάρχου Αχαρνών για ολιγωρία πολιτείας στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Πάντως, η δημοτική αρχή Αχαρνών εξέφρασε από την πρώτη στιγμή πολλές καταγγελίες για ολιγωρία από την πλευρά της Πολιτείας, με τον αντιδήμαρχο, Μιχάλη Βρεττό, να περιμένει επί ώρες ένα πυροσβεστικό όχημα στο σημείο της κεντρικής πλατείας της Βαρυμπόμπης, όπου ολόκληρες πολυκατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες, δηλώνοντας “δεν ξέρω εάν η Πολιτική Προστασία έχει καταλάβει τι συμβαίνει εδώ”

.

Μετά από λίγη ώρα, οι φλόγες μπήκαν στην κεντρική πλατεία και κάηκαν σπίτια, ενώ εξακολουθούσε να μην υπάρχει πυροσβεστικό όχημα και κάποιος να βοηθήσει στις εκκενώσεις των σπιτιών, σύμφωνα με τον Μιχάλη Βρεττό.

Leave a Comment