Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Χωρις κανενα ελεος - Κόβουν πρόστιμα σε όλους χωρίς δεύτερη κουβέντα

Χωρις κανενα ελεος - Κόβουν πρόστιμα σε όλους χωρίς δεύτερη κουβέντα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Από το πρωί αστυνομικοί σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ελέγχουν τόσο

0000

καταστήματα όσο και μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τηχρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους τηρούνται κατά γράμμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των

πολιτών ακολουθεί πιστά τις οδηγίες προστασίας, εντούτοις υπάρχουν και αυτοί που αρνούνται να συμμορφωθούν, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Δείτε στιγμιότυπα από τους ελέγχους που έγιναν σήμερα στην πλατεία Αττικής:

Σε επιφυλακή κυβέρνηση και ειδικοί

Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί στην

κυβέρνηση και τους επιστήμονες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να επιστρατευθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά τουCovid 19στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η κυβέρνηση εξετάζει την «ολική επαναφορά» τωντακτικών καθημερινώνενημερώσεων από τον ΕΟΔΥυπό τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας,Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να υπάρξει εκ νέουεγρήγορση και αυξημένη επαγρύπνησητων πολιτών έναντι της πανδημίας και να καταργηθεί η όποια ψευδαίσθηση έχει δημιουργηθεί πως ο κορωνοϊός έχει φύγει.

Κατά πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» της επιστημονικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ βρίσκονται και άλλα μέτρα, όπως η επιβολήτοπικών lockdowns, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο, προκαλούν ανησυχία: Ιχνηλατήθηκαν συνολικά110νέακρούσματα του νέουκορωνοϊούστη χώρα εκ των οποίων τα9εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι4.587, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες.

Από αυτά, τα 1.280 (27,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.252 (49,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 60,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά128ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥοι «κόκκινες» ζώνες είναι τρεις: η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Καβάλα. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι τόσο στο οδικό δίκτυο και τα μέσα μεταφοράς όσο και στα λιμάνια.

Leave a Comment