Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ξεχάστε τις παραλίες όπως τις ξέρατε - Δείτε πως θα ειναι οι ξαπλώστρες απο εδω και πέρα [εικόνες & βίντεο]

Ξεχάστε τις παραλίες όπως τις ξέρατε - Δείτε πως θα ειναι οι ξαπλώστρες απο εδω και πέρα [εικόνες & βίντεο]

Διαφορετικό αναμένεται το φετινό καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους επιχειρηματίες στα νησιά πάντως να έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες και να περιμένουν το πράσινο φως των ειδικών προκειμένου να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους

Οι σκέψεις για παραβάν από πλέξιγκλας στις οργανωμένες πλαζ από τη γειτονική Ιταλία «ταξίδεψαν» μέχρι τη Σαντορίνη, ένα από τα ελληνικά νησιά που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μπορεί η τουριστική περίοδος να έχει μπει προσωρινά στον «πάγο», ωστόσο οι επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις -και προτείνουν- προκειμένου να καταφέρουν να λειτουργήσουν ξανά.

Πλέξιγκλας και στην Μαύρη Παραλία στη Σαντορίνη

Επηρεασμένος από τις εικόνες της Ιταλίας ο Charlie Chahine, μόνιμος κάτοικος και ιδιοκτήτης επιχειρήσεων στο νησί της Σαντορίνης αποφάσισε να δημιουργήσει μια πρότυπη κατασκευή από πλέξιγκλας στο beach bar «Demilmar» που λειτουργεί στην Μαύρη Παραλία στην Περίσσα.

Κατασκευή από πλεξιγκλάς στην Μαύρη Παραλία

Κατασκευή από πλέξιγκλας στην Μαύρη Παραλία στη Σαντορίνη λόγω κορωνοϊού / Φωτογραφία: iefimerida.gr

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από άλλους. Ο καθένας στον τομέα του πρέπει να κάνει προτάσεις», λέει στο iefimerida.gr ο κ. Chahine ο οποίος τονίζει ότι αναμένει την έγκριση των υγειονομικών αρχών για την κατασκευή.

Οπως επισημαίνει σε περίπτωση που η κατασκευή κριθεί κατάλληλη, το σετ με τις ξαπλώστρες θα περιλαμβάνει μέτρα ατομικής προστασίας (αντισηπτικά κλπ), ενώ «το προσωπικό θα είναι εξοπλισμένο με μάσκες και γάντια».

Πλεξιγκλάς στην Μαύρη Παραλία στη Σαντορίνη

Η κατασκευή στο beach bar «Demilmar» στην Σαντορίνη / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που προτείνουν οι επιχειρηματίες στη Σαντορίνη είναι εκτός από το νοσοκομείο «το οποίο είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο, να λειτουργήσουν και χώροι αναφοράς πλήρως εξοπλισμένοι (πχ ενοικιαζόμενα δωμάτια ή κάποιο ξενοδοχείο) προκειμένου ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα να να απομονώνονται εκεί μέχρι να εξεταστούν και να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο αναφοράς».«Οι επιχειρηματίες εδώ στην Σαντορίνη θέλουμε να δουλέψουμε, είμαστε πρόθυμοι βοηθήσουμε προκειμένου να κατασκευαστούν τέτοιες μονάδες», λέει ο κ. Chahine στο iefimerida.gr.

3333

Το κόστος της κατασκευής με τα πλέξιγκλας

Οσον αφορά το κόστος της μοναδικής κατασκευής που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο beach bar στην Μαύρη Παραλία αναφέρει πως «η οικονομικότερη λύση μπορεί να ξεκινά από τα 150 ευρώ, ενώ μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 1.000 ανάλογα με το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και τις τροποποιήσεις που θέλει να κάνει κάθε επιχειρηματίας».

GALLERY