Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σκουπιδότοπος στο βυθό του Αιγαίου: Εβγαλαν μοτοσικλέτες, χριστουγεννιάτικο δέντρο, Louis Vuitton και άλλα απίθανα [εικόνες]

Σκουπιδότοπος στο βυθό του Αιγαίου: Εβγαλαν μοτοσικλέτες, χριστουγεννιάτικο δέντρο, Louis Vuitton και άλλα απίθανα [εικόνες]

Εναν πακτωλό σκουπιδιών και ασυνήθιστων αντικειμένων, όπως ολόκληρες μοτοσικλέτες και κλιματιστικά (!), έχει μαζέψει από τους βυθούς ελληνικών νησιών η εθελοντική ομάδα All For Blue.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εθελοντική ομάδα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις σε 30 νησιά του Αιγαίου, έχοντας διανύσει 1.700 ναυτικά μίλια και μαζέψει σχεδόν 224.000 σκουπίδια, συνολικού βάρους 202 τόνων!

Μεταξύ των νησιών που επισκέφθηκαν οι θαυματουργοί καθαριστές είναι η Σύρος, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Λέρος, η Σύμη και το Κουφονήσι.

Και τσάντα Louis Vuitton από το βυθό της Μυκόνου

Ανάμεσα στους τόνους σκουπιδιών που «ψάρεψαν» από τις

ελληνικές θάλασσες είναι μοτοσικλέτες (σε Σύρο και Ρόδο), χριστουγεννιάτικα δέντρα, μια τσάντα Louis Vuitton (στη Μύκονο φυσικά), κλιματιστικά, μια σιδερώστρα, παιδικά καρότσια και κατσαρόλες.

Από τη δράση της All For Blue στη Μύκονο: 

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στα ελληνικά νησιά, η εθελοντική ομάδα All For Blue παρέδωσε σεμινάρια σε χιλιάδες μαθητές, ενημερώνοντάς τους για τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της διατήρησης της θαλάσσιας ζωής.

Πέραν των ασυνήθιστων σκουπιδιών, η ομάδα περισυνέλεξε τόνους πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών, οικοδομικά υλικά και πλήθος ρούχων.

Βίντεο από τη δράση της οργάνωσης στη Σαντορίνη: 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ